Trivial Pursuit

Trivial Pursuit är ett brädspel som ofta förkortas TP. Detta spel finns i många versioner, bland annat en datorversion. Spelet uppfanns av tre stycken kanadensare och släpptes 1982. Detta är ett frågespel och det krävs att man har en del kunskap och litet tur för att man ska kunna vinna i detta spel. Deltagarna tävlar var för sig och med hjälp av en tärning flyttar man sig runt på bräd3160084151_4958e0b47f_bet. I detta spel får man gå i vilken riktning som helst näst intill. I den klassiska utgåvan är frågorna indelade i totalt sex stycken kateg
orier efter färger. När man väljer en färg väljer man därför indirekt en kategori som man vill ha en fråga i. De kategorier som finns är Geografi (blå), Historia (gul), Sport och fritid (Orange), Kultur och litteratur (brun), Natur och vetenskap (grön) och Underhållning (Rosa).

På spelplanen i Trivial Pursuit finns sex stycken större brickor i dessa färger. Svarar man rätt på en av dessa belönas man med en tårtbit i rätt färg, dvs en bit som sätts i varje persons spelpjäs, vilket är en rund, platt pjäs med plats för sex stycken bitar. Om man svarar rätt på någon annan bricka får man slå en gång till. Det gäller att man samlar ihop alla färger i spelet och när man har gjort det ska man ta sig in i mitten på spelplanen för att svara på en sista fråga som även den behöver vara korrekt. Man måste ta sig in i mål på jämna steg men får därefter stå kvar på samma plats tills dess att man har svarat rätt på den sista frågan.

Det har kommit många versioner av Trivial Pursuit och en del av dessa har varit mer inriktade till barn då frågorna som kan ställas är mycket svåra. I regel brukar Trivial Pursuit ta cirka 2 timmar att spela men även detta kan varierar beroende på hur många man är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *