Om Cluedo

Cluedo är ett riktigt detektivspel och faktum är att detta spel är känt som det klassiska mordlösarspelet och tanken är att man ska lista ut vem som har utfört mordet, i vilken miljö och med vilket vapen. Anthony E Pratt skapade detta spel och det släpptes först 1949. Det blev snabbt en stor succe och var populärt b3533612901_8eb84f1bc5_både bland vuxna och barn, vid sammankomster som fester.

I cluedo rör du dig runt längs brädet som är en herrgårdsliknande byggnad i detta fall. Ditt mål är att samla på dig tillräckligt med ledtrådar för att lista ut vem det är som är mördare innan dess att alla andra gör det. Bland annat gör du detta genom att använda ditt huvud och jämföra ledtrådar. Detta spel är klurigt och det gäller att du tänker till en hel del.

Innan dess att man börjar spela plockas tre stycken kort bort ut spelet; ett mordvapen, en mördare och en lokal. Under spelets gång kommer andra misstänkta att dyka upp och även mordvapen och därför kommer du att kunna utesluta dem. Ju närmare spelets slut desto enklare kommer det att bli att gissa på vem det är som är mördaren och samtidigt är det viktigt att du inte slänger ur dig några anklagelser för tidigt. Då är det nämligen du som råkar illa ut.

Cluedo är ett mycket roligt och spännande spel som finns i många olika versioner och det är ofta populärt att spela tillsammans med sina vänner. Detta är ett brädspel där du är tvingad att tänka efter och fatta beslut utifrån det du vet. Spelet passar både vuxna och barn och alla som gillar detektivspel. Det finns många filmer och böcker som har getts ut med samma tema som detta spel, de har alla varit en del i Cluedo och dess mystik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *