Om Backgammon

Backgammon är ett underhållande spel som går ut på att man ska flytta femton stycken spelpjäser. För att avgöra hur långt man får flytta pjäserna gör man så att man slår två369921246_ca44ac3633_z stycken tärningar. Därefter flyttar man pjäserna efter tärningens slag.

Undantaget till detta är om man lyckas få samma nummer på båda tärningarna. Då flyttar man istället pjäserna två gånger siffran på tärningarna. Om du till exempel får två sexor kommer det innebära att du får flytta dina pjäser 6-6-6-6. Spelpjäserna måste alltid hamna på en ruta som motsvaras av tärningsslaget. Om det inte är möjligt måste pjäsen istället stanna på den rutan som är närmast möjlig. Alla pjäser måste flyttas var för sig och det går inte att lägga ihop siffror. Till exempel om dina tärningar slår 4 och 6 måste du flytta två pjäser, en fyra och en sex steg. Du får inte flytta en pjäs 10 steg.

I backgammon sysslar man en hel del med sannolikhet och målet är delvis att man ska kunna blockera vägen för sin motståndare och därmed ta hem segern. Detta är ett spel som handlar till viss del om odds och därför kan man lära sig att bli riktigt duktig på det. Det kräver viss tankeverksamhet för att lyckas bra. Om en spelare har två eller flera pjäser på en och samma ruta får inte motståndaren passera denna ruta. En motståndare som har hamnat efter bör istället försöka slå ut en del av de pjäser som den andra spelaren har lämnat efter sig. Även detta är möjligt och det blir därför ett mycket spännande spel. Backgammon ser man oftast spelas i varmare länder där man kan sitta ute. Det är ett av de vanligaste gatuspelen och det är även ett av de mest uppskattade. Det finns även klubbar som sysslar med just spelet Backgammon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *